Ο καναπές αποτελεί το στοιχείο του σαλονιού που κατέχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο.  Είναι το σημείο που περνάμε αρκετές ώρες της ημέρας καθώς εκεί δεχόμαστε φίλους, παρακολουθούμε τηλεόραση, ξεκουραζόμαστε, διασκεδάζουμε και κάποιες φορές κοιμόμαστε!

Το χρώμα που θα επιλέξουμε μπορεί να βοηθήσει στη διαμόρφωση του συνολικού στυλ του σπιτιού.

Το πάτωμα του σπιτιού είναι ένα στοιχείο που πρέπει να λάβουμε υπόψη. Το σαλόνι θα πρέπει να έχει μία χρωματική διαφορά με το πάτωμα ώστε να ξεχωρίζει.

Ένα άλλο στοιχείο που επηρεάζει την επιλογή του χρώματος ενός καναπέ είναι το χρώμα του τοίχου. Θα πρέπει να είναι διαφορετικό από το χρώμα του καναπέ δημιουργώντας μία αντίθεση.  Αν το χρώμα του σαλονιού είναι έντονο τότε καλό θα ήταν ο τοίχος να έχει πιο ήπια απόχρωση.  Και αντίστοιχα όταν έχουμε ένα πολύ ζωηρό έντονο χρώμα τοίχου θα επιλέγαμε ένα καναπέ με μία ουδέτερη απόχρωση.

Επίσης αν τα υπόλοιπα έπιπλα του σπιτιού είναι σκούρα θα ήταν προτειμότερο να επιλέξουμε ανοιχτόχρωμο καναπέ. Αν τα έπιπλα είναι σε ενοιχτούς τόνους του ξύλου τότε δεν έχουμε περιορισμό στην επιλογή μας.

Αν είστε λάτρης του λευκού τότε το μόνο που θα πρέπει να προσέξετε είναι το ύφασμα να είναι αλέκιαστο. Ένας λευκός καναπές συνδυάζεται σε κάθε χώρο.

Αν ο καναπές μας έχει απλή γραμμή θα μπορούσαμε να επιλέξουμε ένα ύφασμα με επαναλαμβανόμενο ντεσέν όπως ψαροκόκαλο, καρώ, ριγέ, φλοράλ.  Σε ένα καναπέ με ιδιέτερο σχεδιασμό θα ταίριαζε ένα ύφασμα μονόχρωμο χωρίς σχέδια.

Ο καναπές κατέχει τον μεγαλύτερο χώρο του σαλονιού οπότε θα πρέπει να επιλέξουμε ένα χρώμα που αγαπάμε!